Krönikan i juni -08 --- Hur vill vi egentligen ha det?
Nu är de minsann inte ”lagom” ute i rabatterna!

Det är ett underbart stormigt färgkaos och jag älskar varje minut, varje ögonblick som jag får njuta med fingrarna i jorden och ögonen på mitt alldeles egna blomsterhav! Och mer kommer snart. Den orientaliska vallmon hör också till favoriterna. Vacker med sina håriga knoppar och enorma blommor. Humlorna är som galna och verkligen rullar sig i dem!
Efter blomningen kapar jag den jäms med marken, den växer så snällt upp igen! Hårig är också den italienska oxtunga som heter ’Dropmore’ och lyser knallblått på ca 150-200cm höjd. Den verkar vara bienn men den är verkligen en dröm.


Lagom med ohyra är det visst inte heller i år! Jag hittar tex bladlöss överallt. Men det är otroligt många nyckelpigelarver bland dem också. Titta efter får ni se! Ni vet de där mörkgrå-svarta konstiga larverna, med ben och oranga prickar. Ja, naturen är underlig! Hur kan det bli söta nyckelpigor av dessa lite läskiga kryp?

Är det inte lite tidigt ännu? Förra året minns jag att jag hade de första trädgårdsbesökarna veckan före midsommar och då tyckte jag att det precis hade kommit igång i trädgården med Primulablomning och sånt vårligt. Jag har en visningsträdgård med höjdpunkt i juli-augusti-september och det brukar vara mer magnifikt ju senare sommaren lider. Det känns tidigt nu eftersom jag fortfarande kan se över min stora rabatt, i augusti kan man inte det längre och det är dit jag längtar för det är SÅ jag vill ha det. Stort, mycket, överdådigt och fullkomligt underbart! Inget ”lagom” alls faktiskt!


Jag ser fram emot en färgsprakande ljuvlig sommar, med mycket trädgårdsprat, nya bekantskaper och förhoppnings vis ett ”lagom” väder. Då är jag nöjd!LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...