Krönikan i april - Av blommor blir man glad!

När det börjar klia i fingrarna tycker jag du ska gå med i en trädgårdsförening. Är du redan medlem i en tycker jag du ska planera in deras nästa möte i din almanacka. Det är så roligt att vara med andra Trädgårdsfolk!


Förra veckan hade jag mitt första riktiga trädgårds-föredrag. Det var jag som stod för underhållningen så att säga. Jag har haft ett innan men det var riktat till allmänheten och det var ett bra tag sen så den här gången var det lite annorlunda. Den här gången var det en trädgårdsförening och jag förutsatte att det skulle finnas ett flertal trädgårdar som är minst lika innehållsrik som min egen. Kunskaperna hos Trädgårdsfolk brukar ju variera beroende på hur länge man varit aktiv och så är det ju inom alla områden. Det är naturligt. Det svåra med att hålla föredrag är först och främst att välja ut vilka bilder som ska ingå i föredraget. Är man som jag flitig med kameran finns det ganska många tusen bilder att välja bland. Sen är det ju viktigt att man har något att säga. Förhoppningsvis något som de är intresserade av att få veta mer om och som de redan inte visste.Visst var det lite pirrigt att komma dit och jag var ganska nervös när vi byggde ihop den tekniska utrustningen. Jag hade med mig en teknisk vän som skulle se till att mina bilder kunde ses optimalt via en digital projektor. Sånt har jag verkligen noll koll på. Det gick bra och bilderna såg ut som de skulle. Besökarna trippade in, och en efter en fylldes stolarna som placerats ut. Lokalen som sett ganska öde ut en stund innan var nu fylld med glada människor i olika åldrar. Det är så roligt med Trädgårdsfolk. Ålder, utseende eller nationalitet har verkligen ingen betydelse. Det är bara att sätta igång och prata. I vanliga fall brukar jag ju vara en medlem bland andra och har själv suttit där med pennan i högsta beredskap.
Nu var det ju tvärtom och jag hoppades kunna inspirera en och annan. Hoppades att ingen skulle somna och att ingen skulle resa sig och gå innan jag kommit till slutet. Mina farhågor besannades inte och det hela gick hur bra som helst. Det nervösa försvann så fort jag började prata och jag insåg att de faktiskt var genuint intresserade. Det kändes bra och jag hade nog minst lika roligt som de som lyssnade!Jag tror de flesta längtade ganska mycket efter den sköna högsommarfägringen som jag lockade dem med. De sa åhh och ahh på precis de rätta ställena. Jag hörde också en och annan penna som krafsade frenetiskt när jag visade något extra intressant. Det är som ljuv musik för en föredragshållare…
Kanske får jag några extra besökare till Trädgården i sommar. Bara de ringer i god tid innan så får de gärna komma. Fler föredrag kan jag också tänka mig att ha. Det gav mersmak…
Efter föredraget brukar det serveras hembakat och kaffe/te. Sen lotterier och småprat.
Så är du inte redan aktiv i en trädgårdsförening har du allt att uppleva kvar! Gå med redan idag! Snart är det vår och det är då ivern är som störst. Man är aldrig fullärd, alltid finns det något nytt att bli förundrad över.Pssst… Det har kommit en ny bok som heter ’Perenna rabatter’ där min stora, höga rabatt är med. Spana in den boken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...