Och så äntligen kom regnet!

Jag som gått här i dammet från mina snustorra rabatter så länge att det nästan har börjat kännas normalt har verkligen längtat efter regn så intensivt att jag nästan hade slutat hoppas. Jag har längtat efter de där regntunna molnen som bara finns där helt plötsligt. Jag har drömt om att himlen bara öppnar sig och ner faller Regnet. Regnet med stort R. Blött, vått, kallt, MEN underbart välgörande.
Inte lite skvättande utan ett rejält sommarregn, helst ett som varar i flera dagar eller ännu bättre nätter. Luften blir så ren och framför allt växterna ser så mycket fräschare ut både i färg och form. Åh Gudars så jag har längtat!

NU kom regnet! Sista helgen i augusti. Hela den här sommaren har gått i ett torrt tecken. Snustorrt. Kvavt, inte tokvarmt men ändå utan regn.

Jag som hade tänkt flytta runt så mycket växter har knappt grävt alls, på hela sommaren. Några hål har det väl blivit men så mycket flyttat har det inte blivit. Det har nästan varit skrämselhicka bland växterna när jag har närmat mig med storspaden. Inte har jag då haft mod eller kraft nog att spetta mig ner i leran mellan dem när de närmast sörjande knappt har orkat stått upp.


Nu däremot har jag en oerhörd lust att gräva! Barnen har inte varit lika intresserade men några plantor har jag iallafall fått upp och ner på annan plats.
I morron ska jag gräva mer!
Åh, vad jag längtar!

7 kommentarer:

 1. Jag vill också ha regn. Men det kommer tids nog.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Jo vi fick en skvätt, men nu är det lika torrt igen. Fast nu är vi ju inne i september så det känns ändå rätt ok. Solen skiner och vi ska ha gäster i helgen, maken min har tänt trädgårdsbelysningen och vi har tänt den första brasan i öppna spisen. Det är kvalitet på det oxå!
  /Lillianna

  SvaraRadera
 3. Hej du!
  Nu har jag ngt på gång om rosen "Westerland"...
  Ha en bra dag!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 4. AnnA, jag ska genast kila in hos dig och titta!
  /Lillianna

  SvaraRadera
 5. Du var för snabb...
  Men nu är den där, som utlovat...
  Trevlig Helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 6. Här kom det efterlängtade regnet äntligen. Men det skulle behövas ännu mer. Det är alldeles för torrt ute.

  En kantskärare skulle jag oxå behöva. För trots att man fixar fina kanter så att gräsklipparen ska kunna klippa, så är det ju alltid gräs som smiter inåt.

  Ursäkta att jag inte har svarat dig om den variegerade gulltöreln innan. Jag köpte den förra året och än så länge är den inte alls lika stor som den vanliga. Den har en tendens att få vanliga gröna stammar, men det är ju bara att ta bort.

  Ha en skön helg!
  Kram Mari

  SvaraRadera
 7. Mari, jag tycker det blev rätt bra med kantskäraren men i vår lera blir det lixom en grop innaför kanten. Man kanske måste kantklippa med trimmern ändå för att få det så där extra snyggt. Nu är iofs gräsmattan inte högt prioriterad här men har man en platt, slät och fin gräsmatta kanske inte problemet uppstår alls.
  Ser fram emot att höra mer om din törel...
  /Lillianna

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...