Fjärilsfest och allmänt fladderFjärilarna har fortfarande fest ute i trädgården. De är många, olika sorter, ganska långsamma av sig så här på sensommaren och de är överallt.
De är inte så febrilt fladdrande som de är när man först lägger märke till dem mitt i sommaren, utan nu är de mer njutningsfulla i sitt uppförande. Iallafall tror jag att det är så. Kanske finns det inte så mycket nektar kvar och de behöver sörpla länge för att få upp nåt, men jag väljer att hellre tro att de njuter.


Jag brukar bli glad när jag ser Amiralen, och i år är den här som den brukar. Vi hade 3 st förra sommaren men nu är det bara 2. Kanske en har omkommit eller flyttat till en annan trädgård.Vi har ganska mycket gult som blommar nu. Den färg som kommer strax därefter är cerise. Det verkar oxå vara en färg som fjärilarna gillar. Speciellt är det många Ligularia (Stånds) som blommar nu och den här mörka gula är även en av mina favoriter. Den har röda blad.


Jag tycker de är såå vackra!!


De gula fjärilarna sitter så snyggt på den cerisa rosenvialen, de matchar verkligen varandra.
Men Amiralen är den jag beundrar mest!


De satt verkligen stilla hur länge som helst. Bilderna är fotograferade med ett macro objektiv, 100mm och jag var väldigt nära dem utan att de flög i väg.


Hur nära kan man egentligen komma?

1 kommentar:

  1. Å så fint du har det. Visste du att Amiralen flyttar till Syösteuropa under vintern. Tänk att den orkar flyga så långt!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...