Istiden är här men det finns fortfarande trädgårdsgöra kvar!

Idag sken solen för första gången på länge. I allafall känns det som om det var länge sen... Himlen var alldeles aprikos redan i gryningen. Det brukar vara ett gott tecken...till vackert väder alltså.

Utomhus ligger snön ganska stel och isig eftersom det var plusgrader häromdagen. Den här bilden med istapparna är tagen nere vid Vättern där det nu finns fantastiska isformationer. Nu tillbaka till trädgården; Jag har många fruktträd som behöver beskäras men det blir bara inte av. Har hunnit nästan klart i päronträdet och sen är det bara lite lite kvar i mitt allra största träd. Efter det har jag 3 större träd som behöver en risktig upprensning i alla vattenskotten. Det äldsta trädet är ett drygt hundraårigt Gravensteiner. Kronan var enorm och är fortfarande stor men vi kapade ner den till ungefär halva höjden. Det var väldigt drastiskt att göra så och det krävdes motorsåg och manskraft för att få det gjort, men trädet har klarat sig fint och ger massor av smaskig frukt varje år sen dess.
Jag har något annat roligt att berätta oxå. I juni månad tar vi emot vår första buss!! Det ska bli riktigt spännande! Vi har varit 'visningsträdgård' i några år nu men det har mest kommit enstaka bilar och mindre sällskap så vi blev rätt förvånade och glatt överraskade när det ringde en trädgårdsförening och bokade in sig med buss och allt.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...