Höstvackert!

Jag vet människor som inte alls tycker om hösten! De tycker att det är trist, grått och kallt. En del blir deprimerade och vill åka utomlands på första bästa sistaminutenresa de får tag på. Andra kurar hemma i soffan framför en brasa och en film.
Jag kravlar runt i trädgården...lite då och då...har jag inte min lilla Gardena-spade i handen är det kameran som gör följe.
Jag älskar faktiskt hösten!
Det har vuxit fram på senare år.
Ju mer det blåser desto gladare blir jag! Nä, nu tog jag i så jag sprack!
Blåst är härligt och uppfriskande men alldeles förödande för trädgårdslusten och för att inte tala om fotograferingen.
Men färgerna är underbara!
Det är så faschinerande att se hur grönt och lummigt går till en rödorangegul röra först uppe i träden och sen nere på marken.

Det här rosaröda är bladen på en Benved. Busken är inte så gammal, men redan lyser den som ett stoppljus när man går för fort förbi den! Jag hoppas den ska växa fort! Jag vill att den ska vara stor!

 

Nu är det verkligen höstvackert ute. Klar hög luft och lite kyligare nätter. Fortfarande torrt.
Det är massor av blommor som blommar.
Min trädgård är ingen vårträdgård alls, det är runt midsommar det börjar se bra ut men sen håller den sig vacker ända tills snön kommer. Det är kanon tycker jag! På våren är det så mycket som ska hinnas med, då är jag överallt och ingenstans på samma gång!
På hösten njuter jag mer. Jag ser varje växt och uppskattar dem mer.

Rosorna är som de brukar i år, lika tokiga varje höst. De fattar ju aldrig när det är nog, de bara blommar och blommar. Fast å andra sidan får de ju sitt straff oxå, de fryser ner en hel del under vintern. Vissa vintrar mer än andra, men de lever ju glatt vidare och fortsätter som om ingenting har hänt. Hittills så är det inte många som dukat under, men jag tror att de är tåligare än jag tror att de är.
Jag brukar inte gräva upp nån, även om jag tror att de har dött för mig.
Nån månad senare blir jag lika förvånad varje gång, när den jag trodde var död står där och blommar.

Prästkragar hör oxå till favoriterna. Jag har några olika. De här skulle visst vara en namnsort men det vete fåglarna om det blev...
De är så tacksamma att fotografera!


Det här är troligtvis min mest fotograferade blomma, så här på höstkanten. Det är en av de få perenner som fanns i trädgården när vi flyttade in. Jag är inte helt säker på vad den heter, mer än att det är en Aster. Ingen doft att tala om och höjden är över 120cm. Får mjöldagg men är väldigt vacker i blomman. Lite ruffsigt fylld skulle man kunna säga. Den står i motljus och går jag ut på morronen är det underbart att titta på den när daggen ligger kvar i blomman.


Blågullet har vackrast blad av dem alla! Blommorna på den här är blå som på de flesta(men jag har gula och vita oxå), men bladen är läckra! Nu har min planta blivit riktigt stor, efter att jag har delat och delat. Den lyser upp bra där den står!
Det är så roligt med variegerade växter! Kom på att jag ska göra ett inlägg med alla mina variegerade växter, det tar ett tag men det kommer!!! Ohh, vad skoj det ska bli!!


I natt var det frost!
Nu är det snart slut på det roliga!LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...