Inspirerad av andra!

Varje år försöker jag följa med på så många trädgårdsresor jag får tillfälle till och som utgår från någonstans inte alltför långt bort. Förra året hade jag med mig kameran och tog en del bilder. Självklart frågade jag ägarna om jag fick fotografera.

När jag är mitt uppe i en resa är det så mycket att titta på och det är folk överallt. Oftast är det en hel busslast som åker och då pratas det mycket om vilka växter som heter vad, en viss tidspress är det och finns det växter att köpa samlas alla där och kastar sig över det som finns i hopp om att finna efterlängtade växter. Även jag brukar komma hem med diverse impulsköp... Det är roligt!

De här bilderna är från 1 trädgård på en resa till Båstad-Helsingborgstrakten, arrangerad av Huskvarna trädgårdsförening. Vi besökte flera trädgårdar under dagen. Just nu är minnet inte så gott så jag kommer inte ihåg vad ägaren heter, men jag återkommer...(pinsamt!)

Trädgården är stor, flera tusen kvadratmeter. Mycket höga häckar och större träd. Allting är stort och välvuxet som det så gärna blir i den nedre delen av vårt land.
Tänk den som bodde i zon 1! Lyckos!! Jag hoppas de uppskattar vad de har!Busken nedan är en av mina absoluta favoriter! Variegerad kornell. Inget märkvärdigt och finns på de flesta plantskolor för dryga hundralappen styck, växer tacksamt och har världens snyggaste blad!  Jag är oxå oerhört förtjust i engelskt rött så den här kombinationen tilltalade mig verkligen. Ska absolut hitta en hörna i min egen trädgård och göra nåt liknande...
Jag är helfrälst på gulbrokiga växter och har samlat på mig en hel del de senaste åren.
I trädgården (det fanns hur mycket som helst att titta på) fanns denna fina soff-gunga. Den hängde mellan 2 enorma träd. Måste vara en dröm att sitta där och dricka en kopp kaffe!


Det var en stor trädgård och det var en hel del slingrande gångar mellan de olika trädgårdsrummen.
En av gångarna såg ut så här.En annan gång var täckt med täckbark. Visst är det fint med plister?! Och så användbart då plister är en snabb marktäckare som dessutom blommar väldigt länge.
När man kom till en korsning var det skyltar som talade om vilken gång som ledde vart. Det var bra, speciellt för mig som går vilse så fort jag vänder mig om...Trädgården innehåller flera dammar. Den här liknar dammar jag sett i engelska magazin för några år sedan. Vem som inspirerat vem vet jag inte. Den berömda Anne Just i Danmark har nåt åt det här hållet med, som en kanal ungefär.
Det är verkligen snyggt iallafall! Stramt, enkelt och proffsigt!Det här är en del av en av de andra dammarna. Den var verkligen urmysig med sina trädäck och bro rakt över. Här kommer jag precis fram till dammen. Den lilla bänken ser inbjudande ut!
Mannen min har börjat prata om en damm och jag tror jag ska hejja på lite...


Jag står precis vid den lilla bänken. Dammen är full av vita och aprikosa näckrosor! Såå fint!
Här har jag gått över den lilla bron och tittar tillbaka in i dungen. Hostorna är enorma!Ja, det här är verkligen en trädgård värd att besöka! Jättefint!

12 kommentarer:

 1. Vilken fin trädgård.
  Kul att se andras trädgårdar, både på bild och irl.
  Plister ska jag skaffa till våren...verkar användbart ;)

  SvaraRadera
 2. Ja det är jätteroligt att få komma in i andras trädgårdar, särskilt när de är så fina som den här!
  Plister är användbart om man sätter det på rätt ställe, dvs som en marktäckare. Har man det i rabatten tar det snabbt alldeles för mycket plats...
  /Lillianna

  SvaraRadera
 3. Om man inte längtade till våren och sommaren innan, så gör man det när man har läst ditt inlägg. Men snart är den här! En skön hleg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 4. Ja, inte skulle jag tacka nej till att gå där och njuta. Älskar gångarna med olika material och växterna som väller in på dem.....
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 5. Härligt att få besöka andras trädgårdar! Den här ser otroligt fin och lummig ut. Så många ideer man får sen:) Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt att få ideér, sen ska man bara se till att 'maken med musklerna' känner likadant!
  /Lillianna

  SvaraRadera
 7. Mmm, det var himla fint där!!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 8. Nu har jag börjat längta! Men måste först ut och klippa alla träden, bara snön minskar lite så jag ser grenarna!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 9. Ny tävling hos Tant..

  http://uj76.blogspot.com/2010/01/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart_19.html

  ..med chans att vinna presentkort från en underbar inredningsbutik!

  Kika gärna in o delta o ha en riktigt braig dag :)

  SvaraRadera
 10. Det är så inspirerande att besöka andras trädgårdar! Verkligen fint!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 11. Ja det var verkligen härliga bilder. Ett jätte trevligt inlägg som jag tackar för att få ta del av! Gångar och sittplatser lummigt och rogivande!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...