Snart vänder det väl...

Åh vad det är mycket vinter i år!
Det bara snöar och snöar!
Vi har varit förskonade från strömavbrott, bäst att säga pepper peppar...men kaminen har gått varm varje dag både för värmen och myspyskänslans skull. Mycket sitta i soffan och se på film har det blivit. Fast det är ju skönt, så det är helt ok.

Barnen vill knappt vara ute. De tycker att det har blivit tråkigt att åka snowracer när de bara får lössnö i ansiktet. Och kramsnö har det endast varit en gång, den snögubben står fortfarande kvar utanför entrén, stelfrusen!

Och klippa träden som jag vanligtvis brukar ägna mig åt den här tiden på året är typ omöjligt när det är så mycket snö kvar i träden att jag inte ser grenarna. Fast jag har börjat så smått ändå och stegen har aldrig stått så stadigt som den gör nu i 30cm snö.

Nä nu får det banne mig bli vår snart! Måtte hemska februari gå fort!Grått, vitt och en aningens kaffe-latte färg känns det som om den här vintern har bestått av.
Någon dag har det varit bortåt -20 grader kallt och strålande sol, men de har varit lätt räknade. För kallt för mig iallafall!

Den här bilden är visserligen från förra året, men det gör väl inget? Snart om 2-3 veckor är det äntligen dags för årets första blommor!
Julrosen (den vita) som jag vet blommar redan nu, under snön räknar jag inte. För den ser jag ju inte...
Men den finns nog där, det är jag ganska säker på.Längtan, vad är väl längtan?
En smula tid, en smula lust.
Snart är den här!
Den efterlängtade våren!

Kan inte låta bli att fortsätta fylla på med förra årets vårbilder. Fast jag redan publicerat inlägget.
Ni har överséende med mig hoppas jag...
Det här är en alldeles vild vitsippa, i frihet.Maskrosor odlar jag oxå, mest den aprikosvita varianten. En och annan gul ser jag med då och då, men då är jag snabbt framme med mitt ogräsjärn.
Kommer inte ihåg vad denna lilla lök heter. Är det vårstjärna tro?
Söta är de iallafall där de kommer som små blå klungor mitt i gräsmattan.En av de mest vulgära blommorna i trädgården, om man nu kan säga så om blommor.
Den är så otroligt felproportionerad! Så enorm med sin stora färgglada blomma till det nätta ulliga lilla bladverket. Konstigt planerad helt enkelt! Men verkligen ursnygg och en riktig läckerbit! Jag drömmer om fler i andra färgställningar. Har inte direkt trillat över några nånstans, men gör jag det så slår jag till och köper dem! Den här lila har jag sått!17 kommentarer:

 1. Det är mycket LÄNGTAN TILL VÅREN nu bland alla bloggisar. Det är bara att hålla med, men jag tycker vi ska njuta av den vita vintern nu när vi i alla fall har den här.
  VARM kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 2. Ja du jag tror att alla är hjärtligt trötta på snö, vinter och kyla vid det här laget. För min del känns det lite som att vara i ett vakuum på något sätt. Det är så att säga precis samma varje dag. Vitt kallt ett tjockt snötäcke. Vi är ju inte vana alls att ha en sådan här vinter. Enligt SMHI har det ju inte varit sådan här vinter sedan krigsåren på 40-talet det gällde visserligen Lindköping men jag tror nog att det kan sägas om många platser. Jag kan inte komma ihåg att det varit så här mycket snö och kyla så här länge i alla fall och jag är över 50:)Fina värmande vårbilder visar du i alla fall tack för det. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Jag längtar också till våren och är trött på det gråa och vita! Men din första bild, hur gråvit den än må vara så är den helt underbar!

  SvaraRadera
 4. Jorå, jag njuter av det vita! Det är vackert! Men nu börjar det kännas som om det är dags för vår, ändå. Snart kanske?
  Just nu vräker snön ner...
  /Lillianna

  SvaraRadera
 5. Håller med dig till 100%, är så trött på vinter, vill haaaa vår NU.
  Visst är det vårstjärna, de är så härliga.
  Men den sista bilden vad är det för blomma?
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 6. Jag kan upskatta det gråvita också...även om jag också längtar till våren.
  Jag tycker att nu börjat många träd och buskar skimra i vårfärger...knopparna börjar vakna till liv igen ;)
  Dina vårblommebilder är fantastiskat fina...

  SvaraRadera
 7. Bra beskrivet! Jag är oxå lite vacuumförpackad just nu! Måtte det bli vår snart så att vi vaknar!
  /Lillianna

  SvaraRadera
 8. Har inte kollat in några knoppar på nära håll på sistone, men jag såg för nån vecka sen att mitt persikoträd hade små små knoppar. Den är ju först ut så det är kanske vår i faggorna!
  /Lillianna

  SvaraRadera
 9. Den lila blomman är en backsippa! Visst är den underbar!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 10. Hej, det var värst vad du längtar till våren när det bara är den 2 feb idag. Vintern kommer ju egentligen först i slutet av januari, så det verkar få bli lite tålamod för många av oss ett tag. Följden av det kommer nog bli att vi verkligen kommer uppleva våren desto mer i år. Det känns så. Verkligen blomma ut i full styrka. Och uppskatta naturen för vad den visar oss på. Tycker den första bilden är jättefin. Lite taggig och stickig. Precis vad jag skriver om själv idag på min blogg. Hälsningar Eva

  SvaraRadera
 11. Underbara Foton ♥..Jaa,Nu längtar man till Vår/Sommar & ☼

  SvaraRadera
 12. Hej
  Vilka underbara bilder, längtar verkligen efter våren när jag ser dem.
  Tyckte mycket om din blogg och har lagt in din banner på min sida Linneas Atelje
  :) Linnea

  SvaraRadera
 13. Åh vad trevligt att du tog min banner! Jag ska kika in till dig oxå. Välkommen tillbaka! Det kommer snart mer bilder, har varit på fototur i dag!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 14. Hallå Lillianna, vilken underbar vårkänsla jag fick av ditt inlägg. Tackar!

  Marit

  SvaraRadera
 15. Det var längesedan jag kommenterade här.
  Det har inte gått liksom.
  Fina bilder du visar - längtans blommor.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...