Lite Julrosraritet!?

Nu är snön nästan helt borta och Våren är i antågande!
Det är ju helt underbart! Vad jag har längtat!!

Trädgården ser ut som ett bombnedslag. Bara brunt, brunt och brunt, vartän jag tittar. Några få undantag är vintergröna växter och en och annan tidig vårblommare. Än så länge står fjolårets perennaris kvar i rabatterna och det ligger löv överallt. Vi har såå mycket nedfallna löv! Jag komposterar en del, men det som ligger på gräsmattan klipper maken med gräsklipparen.

Bland de första att blomma är denna fina lilla Julros. Jag har inte så många, men denna är en raritet (sas det när jag köpte den!) Den är faktiskt en av mina dyrare perenner som jag har köpt. Några hundralappar, vilket jag tycker är mycket för en perenn. Om den är värt priset eller inte återstår att se. Lägger nog hellre pengar på rosor, buskar eller träd...om jag ska vara riktigt ärlig. Men jag kanske ändrar mig när den växer och blir pampig.

Det är en Tibetisk julros, med färgnyans vit-rosa. Blommar tidigt, före allt annat och vissnar sen ner helt. Inte ens bladen står kvar så det gäller att märka ut den så man inte råkar gräva där under sommaren. Upprättstående, men växer sakta sakta. Förra våren blommade den inte alls. Nu har den 7 blommor. Plantan är 5 år gammal. Blommorna nickar.Oftast ser jag ju blomman bakifrån. Ganska fint eller hur?Sen har jag några röda och nån helt vit. Har fått småplantor som är från prickiga men de har inte blommat ännu så dem får jag nog vänta på minst 1 år till.

Den röda nedan ser så lustig ut med sina krulliga blad. Syns knappt alls bland alla vissna blad.Nu är det snart Påsk och det kliar i fingrarna att börja rensa lite i rabatterna. Idag regnar det och sen kommer solen fram nån minut. Sen mer regn igen. Men ut måste jag nog ändå!

2 kommentarer:

 1. Natti Lillianna!
  Jo, jag har också julrosor på gång i trädgården. Underbara blommor!
  Ha en fortsatt skön påsk!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 2. Mycket vackra foton av en helt ljuvlig julros.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...