Med rosrivna armar och lackfärgsfläckar...

Känner mig inte riktigt 'vårsnygg'. Jag har väninnor som alltid, och jag menar varje vår, beställer tid hos fotspecialist och får fräscha och fina fötter, vaxar benen och allt annat som ev kan synas, gör manikyr och snoffsar till sig. En och annan ansiktsbehandling finns inkluderat för att inte tala om ny frisyr inkluderat toning.

Jag drar på mig trädgårdsbyxorna (som för närvarande är ett par gamla mjukisbyxor med hål i grenen, oops), tar på min gamla vattenfestivalentröja (bara älskar den), snor upp en hafsig knut på huvudet och kastar mig ut så fort jag bara hinner. Handskar och verktyg måste med. Ut, ut, ut!

Har krupit runt med min knäkudde (båtkudde från Clas O) och hälsat på gamla bekanta som precis vaknat i rabatterna. Underbart att se dem igen! Sorken har grävt ganska många rejäla hål överallt och rosorna har aldrig sett så döda ut som de gör den här våren. Jag har redan klippt bort en hel del dött, även om man sägs vänta till björken fått musöron. Men en del ser så dött ut att det bara sticker i ögonen, och det måste alltså bort.

Sen har jag målat bokhyllor med lackfärg. Platsbyggda. Himla smidigt med vattenbaserad lackfärg. Fast det blir lite fläckar på händer och armar ändå, när de väl har torkat sitter de som berget. Men det gör ju inget, jag ska ju måla mer i morron...

Vårsnygg är jag alltså inte...Men smilet mitt är det inget fel på!

Men ganska snygg är den här röda julrosen. Plockad förstås. Annars ser man ju inte hur den ser ut inuti.Vårblomman som är mest fotograferad är denna.Nu ska ni få se nåt roligt!
Det här är mitt Persikoträd. För nån vecka sen syntes bara de vanliga små bladknopparna.
Men nu när det börjar bli dags för blomning kommer blomanlagen utskjutande. De kommer alltid 3 och 3. Så de knoppar som har 3 små pluttar blir blommor.
Visst är det häftigt!
Vårt träd är väldigt litet och förra året frös karten bort när det blev så kallt alldeles efter blomningen. I år hoppas jag det går bättre! Finns det nåt godare än att plocka en egen persika i sin egen trädgård?! Jag tror faktiskt inte det...jordgubbar i all ära men persika slår högre! Eller vad tycker ni??Kände mig lite kreativ efter allt bokhyllemålande och när snön låg en morron så var jag snabbt ut med kameran. Ett litet montage och vips så är jag på ett strålande humör! (Även om det ligger snö ute, menar jag).

Vad tycker ni?

Lite gammal tavla stuk, 'canvasfake' kanske? Snygg eller mysko?Nån dag innan var det dagg istället. Ganska inspirerande det med.Idag haglar det, 3:e varianten på väder inom samma vecka...undrar om det kommer nån sommar i år?

3 kommentarer:

 1. Hej Lillianna!
  Det är klart att det blir sommar i år med!
  Jo, jag brukar inte heller vara så grann om händer och armar efter allt rosklippande och kollegerna brukar undra vad jag hittat på. Det svider dessutom gottigottgott med handspriten i risporna, men man är väl härdad.
  Vi brukar ha en rejäl persikoskörd av persikosorten "Anna Helena", men vi får se hur det blir i år, då vi beskar vårt stora träd rätt så rejält i höstas, eftersom det växte över huset. Jo, det är gott att gå och mumsa solmogen, obesprutad persika.
  Härliga foton!
  Ha det!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 2. Haha, känner igen mig bara såå väl:) Håller på att måla om ett gammalt köksbord så jag är också färgangripen. Fina tavlor du gjort. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Så underbara bilder...vad jag vill ha en ny kamera...men Kvinnan/mannen bakom kameran måste ju såklart behärska den...och se det stora i de små och enkla sakerna. Då blir det magi...som hos dig.
  Vi kommer gärna till dig nån gång. Det vore roligt att träffas igen.
  Kram Carina

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...