Vårligt är härligt!

Nu har våren kommit!
Kanske är den något senare än den brukar, men vad jag har längtat ut!Idag har jag varit ute i flera timmar! Underbart!
Gissar på att en och annan muskel kommer protestera i morron när jag kliver ur sängen. Men det är det värt! Jag har njutit av varje sekund!

Jag har tömt jorden i en av mina 3 kompostbehållare. Den är nu utspridd över ganska stor yta. Inte så tjockt lager eftersom min kompost är välmatad under vinterhalvåret och jag tror att den är extremt näringsstark. De flesta rosorna har fått en skvätt och även buskarna. Sen började jag om på ny kula  och fyllde på med kvistar i botten och sen en massa löv däribland eklöv som sägs vara bra ihop med matavfall. Krattade ihop alla löv som fanns på ena sidan huset. Egentligen brukar vi aldrig kratta men förra året blev det inte av med den sena gräsklippningen när alla löven fallit, så då får man stå sitt kast och kratta. Tycker det är lite synd på alla vårlökarna om man klipper av dem innan de har hunnit gå i frö och samla näring till sina lökar. Så ingen gräsklippning än på ett tag, helst.


Förra veckan köpte jag en begagnad kompostkvarn. Fick för mig att jag måste ha en sån. Tittade på nya kvarnar men de kostade runt 2000kr och uppåt och det tyckte inte maken var lika bra. Så jag köpte en på Blocket. När maken slipat knivarna var den som ny.

Nu jobbar äldsta barnet med att peta ner i den och jag springer runt och samlar in. Teamwork!! Trevligt när man kan hjälpas åt och barnen frivilligt hjälper till. Mycket uppskattat!
Det låter en del om den men inte värre att den som står och matar kan ha hörselkåpor och vi andra får stå nån meter ifrån. Ut ur maskinen kommer fint flisat material. Jag lägger det direkt i rabatterna. Det blir mumsmums för växterna hoppas jag.Det har varit lite lågt på fotofronten. Men nu när blommorna börjar komma känns det som om det kommer vända. Bilden som ligger överst i inlägget är tagen med systemkamera och riktigt macroobjektiv.
 Resten av bilderna är från min numera gamla kompaktkamera. De blir inte så tokiga de heller...man får bara göra helt tvärtom.Nu blir det bara bättre och bättre. Värmen kommer snart, solen värmer och snart får träden blad. Det enda som är tråkigt med våren är att man ska försöka hinna med så mycket. Det blir inte 'sitta på en stol i solen och njuta' speciellt många ggr. Inte för mig iallafall. Har inte ro till det. Sätter mig ner med en kaffekopp och klarar typ 1 minut innan jag kommer på att det är nåt jag bara måste göra. Häller i mig kaffet, ställer ifrån mig koppen och kutar iväg. Det är väl ingen katastrof direkt! Det är ju så roligt!

6 kommentarer:

 1. Visst är det underbart att våren nu är här:)) fina bilder du tagit. Ska önska mig ett macroobjektiv i julklapp tror jag:)) Fast det är kanske lite taskigt för det är ju inte billigt precis. Teamwork är alltid bra, och när det gäller sådana saker som att mata en flistugg är det väl inte svårt att övertala en liten kille:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Hejsan i vårsolen! Jag har nog suttit lite för länge i solen i dag för mina kinder blossar. Jag satt och läste och hade ingen koll på tiden. Men det gör inget ......
  Varm vårkram

  SvaraRadera
 3. Det låter som en härlig dag! Jag längtar verkligen ut för att få börja jobba bland vårlökarna nu! Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen dina bilder! Då har vi två intressen gemensamt...trädgård och foto! Vilket makro använder du?

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt! Har du nån blogg eller?
  Jag använder ett macro som heter Minolta/Cosina AF f3.5 100mm. Det är ett äldre objektiv, men det har funkat jättebra. Kostade inte så mycket...sen kanske jag vill ha ett Tamron f2.8 90mm men det får vänta ett tag...kostar betydligt mycket mer både begagnat som nytt.

  /Lillianna

  SvaraRadera
 6. Jag hittade dig genom min blogg Bland rosor och bladlöss :-)
  Jag har ett Tamron f2.8 90mm och det är suveränt, både som macro och till porträtt så jag kan verkligen rekomendera den. Ska bli kul att följa din blogg.
  Hélena

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...