I brist på sol...

Tittar jag lite blommor från sommaren som var. Uppfriskande!

Den här Hostan gillar jag verkligen. Den ser så krispig ut att jag nästan har lust att lägga den i salladen. Tyvärr är jag inte ensam om att gilla den...sniglarna (vi har bara de med skal) gillar den oxå eller om det är tvestjärtarna kanske.

En gul Iris. En liten och låg. Blommorna är enorma på det lilla bladverket.
Rötterna (den tjocka rhizomen) måste ligga synligt för solen, annars blommar den inte året efter. Därför lite svårplacerad hos mig eftersom varken trädgården eller jag gillar bar jord. För stor trädgård och för många växter helt enkelt. Så vissa år blommar den snällt och har jag glömt krafsa fram rötterna så blommar den inte. Desto gladare blir jag året efter om jag lyckas få den i blom igen.

Ännu en guling. Ett riktigt soligt plister. Bladen håller sig gula hela säsongen. Den riktigt lyser och jag delar och delar och flyttar runt. Vill ha den överallt. Tror att jag visat den förrut...men den tål att visas igen och igen och igen....


Härligt söta pärlhyacinter. De hade nåt gulligt namn oxå men just nu kommer jag inte på vad. Jag köpte några olika sorter och tryckte ner dem på nästan ungefär samma ställe. Jag hoppas de ska föröka sig friskt. Gräset i bakgrunden heter Milium effusum och är en annan fav..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...