I brist på sol...

Tittar jag lite blommor från sommaren som var. Uppfriskande!

Den här Hostan gillar jag verkligen. Den ser så krispig ut att jag nästan har lust att lägga den i salladen. Tyvärr är jag inte ensam om att gilla den...sniglarna (vi har bara de med skal) gillar den oxå eller om det är tvestjärtarna kanske.

En gul Iris. En liten och låg. Blommorna är enorma på det lilla bladverket.
Rötterna (den tjocka rhizomen) måste ligga synligt för solen, annars blommar den inte året efter. Därför lite svårplacerad hos mig eftersom varken trädgården eller jag gillar bar jord. För stor trädgård och för många växter helt enkelt. Så vissa år blommar den snällt och har jag glömt krafsa fram rötterna så blommar den inte. Desto gladare blir jag året efter om jag lyckas få den i blom igen.

Ännu en guling. Ett riktigt soligt plister. Bladen håller sig gula hela säsongen. Den riktigt lyser och jag delar och delar och flyttar runt. Vill ha den överallt. Tror att jag visat den förrut...men den tål att visas igen och igen och igen....


Härligt söta pärlhyacinter. De hade nåt gulligt namn oxå men just nu kommer jag inte på vad. Jag köpte några olika sorter och tryckte ner dem på nästan ungefär samma ställe. Jag hoppas de ska föröka sig friskt. Gräset i bakgrunden heter Milium effusum och är en annan fav..

Iskallt och frostnupet!

Idag tror jag vi har köldrekord för den här vintern. Första december och temperaturen visar ner mot -20 grader. Skulle åka iväg en sväng med bilen men inte ens min timer till kupévärmaren ville fungera, den bara flimrade. Så bilen var helt igenfrusen när jag kom ut i morse. Satte igång kupévärmaren men kunde inte få upp förardörren. Så det blev till att stanna hemma istället. Hoppas den tinar under dagen. Jag får låta kupévärmaren stå på nån timme, måste ha bilen senare.

Tog en snabb runda i trädgården. Megasnabb. Kameran kändes seg och för att inte tala om mina fingrar. Men solen lyser och det är vackert! Väldigt skönt att komma in i huset igen.

Så här ser det ut nu.


























Körsbärssnåret har motljus så här på förmiddagen.

 Alldeles vitt.

Visst är det vackert, och visst vore det härligt om det blev en vintervit jul. Men det är nästan en hel månad kvar dit...och jag har fortfarande några krukor jag hade tänkt gräva ner...hm...vi får väl se hur det blir med dem...

/Lillianna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...