Rundvandring...

Det doftar ljuuuvligt i hela trädgården nu! Verkligen underbart!! När jag badar bredvid den här busken blir jag nästan vimmelkantig av den starka men angenäma doften. Helt underbart! Vi har värmt upp poolen till 26 grader, så man behöver inte direkt frysa...

Jag tänkte ta med er på en liten rundvandring. Häng med!Efter bad får man fortsätta jobba. Årets minsta projekt är att få jord i förra årets lådor. Sen ska det planteras nåt med. Det lutar åt grönsaker, inget avancerat men ändå något ätbart. Har redan petat ner 20 bönor. Får se om det blir nåt. Har aldrig haft det förrut. Funderar på om jag ska ha nåt fint hängande över kanten i framkant eller om det ska få vara enbart grönsakslåda. Hm...får se... Ska fylla på lite mer jord innan det ska tryckas ner lite sockerärter och sallad.


Min stackars, stackars Flammentanz ser inte alls mycket ut för världen i år. Den som brukar vara såå fin ser mest ut som ett benrangel med en massa hål runt revbenen. Blomningen har inte startat helt och hållet utan är mer i en i taget blomning. Men väggen som brukar vara helt röd av rosor kommer nu vara prickig. Armeringsnätet kommer synas som en brun stomme. Kanske inte var riktigt så jag hade önskat att den skulle se ut. Ska gödsla på de 2 rosorna ordentligt så de får bra fart till nästa år.


Men uteplatsen ser inbjudande ut. Min fina loppiskrona har jag verkligen haft mycket ljus tända i sen jag hittade den och fyndade. Ska hålla utkik efter en till som jag ska ha nere i trädgården.


På poolkanten har jag en egen liten kryddhörna. Rosmarin, oregano, dragon, citronverbena, rödbladig salvia och citronmeliss. Några av krukorna står på ett annat ställe just när bilden togs, men de ska stå där sen. Palmen är en solfjäderspalm som jag köpte för en hundring förra sommaren. Den har fått vara inomhus i vinter men lär klara våra vintrar.


På väg neråt i trädgården har Henry Kelsey. precis slagit ut sina första knalligt lysande blommor. Kan man annat än bli glad av dem säg?Inte är de lättplacerade, men varför måste allt vara så perfekt?


Paradisbusken har fått fnatt. Blommar som om den aldrig tänkte sluta. Och visst kommer det en ganska skön doftpust även från den. Nu tippar hon snart för jag tog bort de armeringsjärn som höll grenarna separerade åt varsitt håll. Med snöre om magen läs halsen trodde jag att hon skulle orka stå upp, men hon halvligger...


En annan dam som oxå fått glädjefnatt är rosen Nevada. Brukar blomma när vi kommer hem efter midsommar. Vi brukar ta en tur med husvagnen och när vi kommer hem springer både barn och jag ut i trädgården för att kolla hur många tefat som slagit ut. Doften är ljuuuvlig även här!!


Stampade jordgångar. Kan man ha det eller kommer de bli överfulla med ogräs? Än så länge är jag inte helt 100 på att det ska gå en gång just precis här så hur som helst blir det nog stampat jordgolv hela den här sommaren iallafall. Nästa år får vi se.Min paranta avenbokshäck har ännu inte visat färg. Ska hon överleva eller inte?? Jag vattnar och vattnar. Har aldrig vattnat så mycket som jag gjort den här sommaren tror jag. Fast det har regnat ganska friskt uppifrån oxå. Hittills är det en perfekt trädgårdssommar!


Det brukar vara midsommar som är gränsen för när min trädgård vaknar till liv. Men nu har nog vädret slagit alla rekord och det är totalt överdådigt överallt! Det kom en mamma som skulle hämta sitt barn en dag...hon skyndade sig neråt åt dofterna till och hoppades väl på en liten rundvandring. Inte kunde jag säga emot...och som tack lovordade hon trädgården och kallade den för ett paradis. Då känner man sig rätt nöjd!

Skelettet som står där och blänger på oss är en av mina forna fjärilsbuskar. Jag har satt klematis vid fötterna på den så jag hoppas de börjar ta sig uppåt så småningom. Himla synd på fjärilsbuskarna. De är ju så fina!


På den här lila portalen ska det oxå klänga klematis. De är flyttade i år men ser ut som om de ska blomma ändå. Ska bli roligt att se hur högt de tar sig...och om de passar ihop färgmässigt.


Det var en liten tur i trädgården så här i mitten på juni. Allting känns fortfarande lite tidigt men det är väl så som det ska vara. Naturen gör som den vill. Vi får bara försöka hänga med och njuta av den!

/Lillianna

4 kommentarer:

 1. Tack för en härlig rundvandring i ditt paradis:) Ser helt ljuvligt ut. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Oj vad välordnat det är i all blomsterprakt hos dig! Man undrar hur mycket blomning som kommer att finnas kvar till juli, nu när allt verkar ge sig hän redan nu?
  En skön helg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 3. Tack för rundvandringen!
  Verkligen ett paradis!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 4. Tack för den härliga rundvandringen! Jisses vad frodiga rabatter, och den jordstampade gången kanske skulle va fin att fylla med grus:) 26 gradigt vatten är sällan man får testa på....skönt om molnen är framme:)//Helen

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...