Älskade blad - fortsättning

Här kommer då fortsättningen!
Många blad finns det men nu börjar mina ögon söka sig till alla aklejorna...de ser så fina ut och alla är de olika. Måste ta med mig kameran ut en dag när det inte blåser så.

Iris i motljus är underbart! De här är den vilda svärdsliljan, den gula som ibland växer i kärr och dammar. Hos mig växer den i styv lera i full sol. Växer väl kanske inte så där jättemycket på bredden men jag gillar verkligen bladen så jag vattnar lite extra på den ibland när jag kommer ihåg.

Djävulsbuske. Har flyttat den och satt den tillsammans med 2 gulbladiga buskar där den ska ge kontrast till mina älsklingsbuskar/träd.

Det gula lila gräste igen. Hässlebrodd.

Här är en brunnäva med brunfläckiga blad. Den heter Samobor och blomman är precis som den vanliga brunnävans. Men det är för bladen man har den sas...

Fläder, fläder, fläder... Äntligen börjar min lilla buske se något ut för världen! Jag gjorde den från ett toppskott och länge länge stod den och stampade!! Härligt ljusgrön färg!!!

Det gula lilla plistret är en av favsen oxå. Håller sin gulhet hela sommaren, fröar tyvärr inte av sig men brer ut sig i lagom delbar takt. Jag delar och flyttar hej vilt! Jättefin!!!

Här ser ni min allra mest varigerade rabatt. Jag har typ tryckt ner en av allt som är lite annorlunda... Vilken blandning!! En riktig sillsallad!! Till vänster i bild ser ni en flikrabarber. Den blommar just nu och blir bara högre och högre. Jag undrar om jag ska klippa bort blomman??? Nån som vet??

Varför fota när det är vindstilla när man kan fota i full storm??? Bladet på dagisen är inte vikt...det blåser fram och tillbaka...På andra plats bland buskfavoriterna kommer den helt gulbladiga kornellen. Lyser som en stjärna!!! Eller som en sol menar jag. Tillsammans med den rödbladiga lilla Töreln som fröar glatt.

Andra hållet.

Kolla bara!!
Stolpen är slangstyrare och vinterskydd åt den fortfarande inte speciellt stora katsuran... Katsuran får idog hjälp med beskärningen varje vinter. Jag placerade den där för jag hoppades kunna njuta av motljus genom de rödgröna bladen....det lär väl dröja om jag inte vill krypa fram förstås. PÅ andra sidan huset har jag en yngre Katsura som nu vuxit om mig i längd. Dit går inte rådjuren tydligen!Åh, ljuvliga blad!!! Min älskling!! Lätt att sticka så jag har stuckit den och har numera små buskar på betydligt fler ställen!!En vacker ormbunke. Passa väl egentligen inte alls in i min soldränkta trädgård, men jag kunde inte motstå den!


Vackraste bladen i hela trädgården säger en del besökare. Tyvärr är den ympad på stam och ympen fryser en bit varje år. I vinter försvann halva kronan. Ska bli ett klot är det tänkt. Den växer så, så man behöver inte klippa den. Såg en överdimensionerad likadan i Skåne förra sommaren. Ett enormt klot på säkert 2 meter i bredd. Stammen och stödstolpen var ungefär lika grova...haha! Tror inte mitt lilla träd kommer bli så fint, men jag kan ju hoppas! Eller flytta det!

Gulbladig djävulsbuske har jag oxå. Finare än den mörka tycker jag.

Avslutar med den gula schersminen. Vem sa att gult var fult??? Det tycker väl varken du eller jag???Välkommen tillbaka till nästa inlägg, det blir nog om aklejor!

/Lillianna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...