Rosor och mera rosor!

Nu är de här!!!
Som jag gått och väntat!!
Och planerat!!!
Och längtat!!

Vi för en härligt vild diskussion med lite skämtsam ton om att vi går i väntans tider på Allt om Trägårds forum -Rosforum.

Jag har varit skengravid, läs höggravid i flera dagar nu och bara gått och undrat när det ska komma samtal att det närmar sig leverans/förlossning. Och så äntligen är de här!!

Det skulle ha varit 22 olika, men det blev 21. Jag är supernöjd ändå! Jättefina plantor, en del riktigt kraftiga i stora krukor. Har en massa i baksätet med, samt nån framme vid passagerarstolen. I de blå påsarna är det barrotade rosor.

Alla är inte mina. Men nästan. Jag tog med mig rosor till en annan provodlare som inte fått veta att de kommit. Vi bor tydligen nära varandra och jag trodde det skulle förenkla för henne.

Den sista krukan var svår att få in. Det blev lixom fullt ;-)

Många rosor blev det men det skiljde en del på storlekarna. Här är en av de barrotade, de var allihopa i ungefär samma storlek utom en. Lite liten va? Men den blir nog stor så småningom den oxå.
Några i ksuka var enorma, så många grenar och så förgrenade. Jättefina!

Här står de allihopa utom de barrotade som jag har i hinkar på ett annat ställe. Ganska många!! Varje sort är ggr 3. Det blir några stycken att plantera kan man säga. Fast det är skönt att de är krukade, då blir det inte samma stress...de mår rätt ok i sin kruka.

Jag har dem på bordet för att ha koll på ev sniglar. Har inte sett nåt ännu men jag tänker inte chansa.  Kommer skala av så mycket jord jag kan från de krukade oxå. För säkerhetsskull.

Har sett lite barkfläckssjuka men jag hoppas de ska pigga till sig, jag klipper bort det jag ser.


Har just nu mest rosor i huvudet! Kanske inte så konstigt!

Såg till min fasa att mina 2 fina gamla Coral Dawn hade gett upp hoppet. Stendöda. Måste fundera ut vad jag ska sätta där istället. Den tredje lever men det är väl knappt.
Upptäckte oxå att Charles Austin och William Shakespeare inte heller klarat vintern.

Är så trött på kinkiga rosor, nu får vi hålla tummarna för att nykomlingarna levererar!!

/Lillianna

3 kommentarer:

 1. En trädgårdtok med samma rosbesatthet! Härligt! Jag har precis planterat ytterligare 36 rosor, 14 sorter, i min regnbågsrabatt. Rosgalen, ja och jag älskar det :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Då får jag gratulera till nedkomsten ;-)
  Vilken roslycka.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 3. Grattis till tillökning...arna;)
  Spännande med den mängden av rosor. Blir nyfiken på sorterna.
  Lycka till!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...