Rosor B

Bedårande blommor med begynnelsebokstav B

Buff Beauty
ä
r en rotäkta madam med väldigt fina lite mindre blommor. Sådär mjukt guloranga. Mamma till denna är NoraNettan. Blommar i toppen med en rejäl klase så jag får knyta ett litet band runt halsen på henne.
Inte så bred ännu. Men verkar vara lättstucken. Jag klipper en liten bit på våren och sticker ner brevid. Så med tiden kanske det kan bli en rejäl rugge.


Titta bara.. Klart hon inte orkar stå på ett ben!---

Blush Rambler
Även Mamma till denna, är NoraNettan.
Klätterros med tillväxt modell mega.
Jag lindar den som en spiral runt en upp och nervänd tripod. Varje gren som växer ut från huvudstammen blir ca en halvmeter - meter varje sommar. Sen är jag där och petar in igen.
Underbar! Hur många blommor som helst i dessa jätteknippen.


---

Blaze Superior
Ett impulsköp som liknar Flammentanz i blomningen men remonterar bättre och får sfs. Frös ner hårt de kalla vintrarna som varit så vi får väl se hur det blir nästa sommar. Vi verkar ju få en hård vinter till...


Så här hög hade hon blivit, sen frös hon ner till marknivå. Ingen doft.---
Bernstein

Mycket fin ros. Underbar färg! Har nog aldrig luktat på den för den står lite mitt i lixom. Men den doftar nog...tror ni inte?
---
Några utan bild. Får se om jag kan hitta dem...

Bassino
En cover-ros, marktäckare

---

Blush Damask
Har inte blommat ännu. Fådd som rotstickling 2011.
Ska bli mycket spännande att se hur denna utvecklar sig. Jag har en Damascena som jag är helt förälskad i (Ispahan). Kanske kommer denna växa lika fint och bli mig lika kär? Jag hoppas på det! Lovar god doft oxå.

---
Barcelona
Skulle vara en tehybrid med färgen crimson. mörk vinröd kanske man skulle kunna säga, men troligen var det underlaget som överlevde. Upp kom en enkel liten rosa blomma.Köpt på Lidl för 16.50kr så det var mest på kul.

---

2 kommentarer:

 1. Menar du att du bara klipper av en gren och stoppar ner i jorden på Buff Beauty? Funkar det verkligen? Jag har aldrig provat att föröka rosor, men jag har också en Buff Beauty som jag älskar och om du menar att du kan få den lite bredare och större, så låter det ju som nåt man bara måste prova. :-)
  Ha en bra dag!
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis så.
   För att lyckas, om man verkligen vill lyckas, så kanske det är säkrare att sätta i kruka. Jag har ju inte så stor koll hur många som tar sig... Bara klipper av, rispar lite på motsatt sida om noden och har 1 bladpar över jorden. Tar en stickling på ca 10-15cm.
   Jag har förökat flera av mina rosor på detta sätt.

   Det finns massor av prat om hur man förökar rosor vegetativt på rosforumet.
   En variant lär vara att klippa väldigt korta bitar, lägga med lite vatten på tallrik i kylskåpet i ca 1-2 dygn tills det bildas vita små bubblor i klippet. Sen plantera dessa i såjord. Men att ha en massa små krukor som står och torkar försöker jag undvika.

   /Lillianna

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...