Min stackar strimlön!!

Nåt har hänt! Den ser mycket underlig ut!
Jag googlar och läser att de inte tål fuktiga jordar. I år verkar det ju vara regnår och grundvattennivån står högt. Ca 40cm under jordytan. Gräver jag en grop så rinner det till i botten.
Jag har aldrig haft det så fuktigt i jorden som det är nu!

Det är svarta fläckar som breder ut sig. Utspritt på hela trädet.
Kan det vara fukten eller är det vinterskador?


Lönnen är hitflyttat förra sommaren. Men den växte så då mådde den bra. Tappade först alla bladen av chocken att bli uppgrävd men sen kom det nya.
Kan den har frusit i vinter?? Ser det ut så då?

Nån som vet??

Jag hoppas det piggar på sig, men egentligen tror jag att den dött...

/Lillianna



Underbart men kortvarigt!!

Vet inte varför, men  hjärtat slår några extra slag för den här lilla söta blomman.
Egentligen är jag mer för de där svulstiga primadonnorna, men den här sköna lilla fröken slår ändå an en sträng så att säga.
Hon blommar så kort så kort. Lätt att missa.

Men jag tycker bilden ser bedrövlig ut...vet inte alls om jag tycker min lilla fina mobil tar så attans bra bilder att jag är impad direkt... 


En ny bekantskap förra året. Viblommig lungört. Inte speciellt märkvärdig eller dyr. Men fin!
Och de prickiga bladen ser precis lika prickiga ut som på den vanliga blå/lila/rosa blommiga.
Men när den står i min vita rabatt så är den ju iallafall en av dem som ska få vara kvar.



Det här är min vita rabatt. Ena sidan. Den nyaste delen.
Ja, garva ni bara!!
Tulpanerna jag köpte var tydligen inte vita, de var röda...
Lungörten är blå, men sen när bladen syns passar den perfekt!

Det här är andra sidan på den vita rabatten... i full blom! Den blåa hässleklockan som flyttat dit på egen hand ska bort förstås.


Japp, här är min variegerade Haquetia. Igen! Alldeles lovely eller hur!!? Tänk om den hade varit typ 4 ggr så stor och blommat hela sommaren? Nä, man kan visst inte få allt!




Nu kommer det spännande saker.
I England förra året plockade jag och min lika trädgårdstokiga väninna en mängd olika sorters murgröna. Bara revor alltså. De planterades sen hemma i trädgården och YES, de lever!! Självklart frågade vi ägarna innan, ifall vi var hemma hos någon. Så gör man!!

Jag blir för övrigt tokig på sånna som bara tar!!
Mötte en man som varit i min trädgård på besök flera ggr, då jag öppnat trädgården för både allmänhet och trädgårdsföreningar. Han berättar helt skamlöst att fröna han tog i min trädgård nu blev fina plantor och blommar för fullt.
Vad svarar man på det?!
MORR!!


Lilla fina spretiga Fläder är på väg att veckla ut sina blad. Kommer aldrig ihåg vad de heter, jag har ett gäng olika. Men den här är gulbladig och extremt flikig. Nästan så man kan tro att det är en lönn.
Sticklingsförökad. Lätt som en plätt!! Fast av nån anledning har jag inte lyckats med den som ser exakt likadan ut i bladformen men rödbladig. Provat flera ggr, men den ville inte.
Men den här gula är fin!


Här är ett annat morr. Den söta gula plistern som var så beskedlig har nu verkligen börjat känna sig som hemma. Och herre på täppan. Allt kvävs i dess väg!!
Så nu åker den ut!! Det blir hinkvis!!
Kastade in några jordklumpar (med rötter) längst ner i trädgården där kirskålen huserar fritt. De kanske kan slåss om vem som ska finnas kvar.


Ha det nu underbart ute i trädgården!! Det är njutningstider!!

/Lillianna



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...