Rosor B

Bedårande blommor med begynnelsebokstav B

Buff Beauty
ä
r en rotäkta madam med väldigt fina lite mindre blommor. Sådär mjukt guloranga. Mamma till denna är NoraNettan. Blommar i toppen med en rejäl klase så jag får knyta ett litet band runt halsen på henne.
Inte så bred ännu. Men verkar vara lättstucken. Jag klipper en liten bit på våren och sticker ner brevid. Så med tiden kanske det kan bli en rejäl rugge.


Titta bara.. Klart hon inte orkar stå på ett ben!---

Blush Rambler
Även Mamma till denna, är NoraNettan.
Klätterros med tillväxt modell mega.
Jag lindar den som en spiral runt en upp och nervänd tripod. Varje gren som växer ut från huvudstammen blir ca en halvmeter - meter varje sommar. Sen är jag där och petar in igen.
Underbar! Hur många blommor som helst i dessa jätteknippen.


---

Blaze Superior
Ett impulsköp som liknar Flammentanz i blomningen men remonterar bättre och får sfs. Frös ner hårt de kalla vintrarna som varit så vi får väl se hur det blir nästa sommar. Vi verkar ju få en hård vinter till...


Så här hög hade hon blivit, sen frös hon ner till marknivå. Ingen doft.---
Bernstein

Mycket fin ros. Underbar färg! Har nog aldrig luktat på den för den står lite mitt i lixom. Men den doftar nog...tror ni inte?
---
Några utan bild. Får se om jag kan hitta dem...

Bassino
En cover-ros, marktäckare

---

Blush Damask
Har inte blommat ännu. Fådd som rotstickling 2011.
Ska bli mycket spännande att se hur denna utvecklar sig. Jag har en Damascena som jag är helt förälskad i (Ispahan). Kanske kommer denna växa lika fint och bli mig lika kär? Jag hoppas på det! Lovar god doft oxå.

---
Barcelona
Skulle vara en tehybrid med färgen crimson. mörk vinröd kanske man skulle kunna säga, men troligen var det underlaget som överlevde. Upp kom en enkel liten rosa blomma.Köpt på Lidl för 16.50kr så det var mest på kul.

---

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...