Februari 2017

Ganska lite vinter denna vinter. Kallt i perioder men inte mycket snö. Trädgården lyser grön och jag passar på att vara ute på helgerna de helger vädret har tillåtit.
Eviga förkylningar har drabbat oss, framförallt mig. Försökt vila på helgerna men det är ju svårt när träden ser ut såhär.


Tar mig en tur ute och luftar kameran. Absolut grönast i rabatterna är den fina storfrylen. Åh vad jag gillar den! Bara att dela (men den är bastant så man får ta i) och flytta ut där man vill ha nåt enkelt.


Det här är ett spontanköp från Tyskland. Brokig silverbuske. En chansning... ska bli spännande att se om den överlever. Snygg är den ju! Den jag köpte i England överlevde inte första vintern!


Det blev 2 olika silverbuskar. Bladen är hårda. Jag gissar på att de faller av när busken börjar göra nya blad.


Tidigt vårtecken är orientvallmon som trotsar snön. Just den här är laxrosa i blomman. De är fina men man får verkligen akta sig så att de inte går i frö!


Silvermartornet är ju kanske inte direkt ett vårtecken men nog väl ett utropstecken. Många är det som petar på den men aj vad den sticks. Här har den satt sig i gruset men jag har inte haft mage att flytta på den... Får se var bladrosetterna dyker upp i år. Den är bienn. Jag kastar ut lite frön här och där för att hjälpa den på traven.


Traskar vidare i trädgården. I dammen är det fruset. Luftstenarna pumpar luft så att det bildats en liten isformation. Den har hittills hållit öppet under hela vintern. Mitt i isformationen är det lite bubbel/som skum. Jag har luftpumpen igång året runt. Tror det är avgörande för att fisken ska överleva.


Trafiken över dammen är tät.


Med längtan är så stark just nu. Vill ha vår! Behöver få lite jord under naglarna! Sånt som man mår bra av!

//Lillianna

1 kommentar:

  1. Wow Lillianna I love to see your garden. Soon real spring is coming in.
    Have a wonderful day.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...