Blommig fredag - förändring

Veckans inlägg hos Blommig fredag.

Denna sommar har vi hunnit med så mycket i trädgården. Långt mycket mer än vi först trodde.

Det har blivit en stor förändring för trädgården iom att det blev en helt ny tomtgräns på 2 sidor och ganska mycket mer mark att bearbeta.



Vi köpte åkermark av kommunen (dyrt som f*n) och har nu kommit en bit på väg med att anlägga trädgård.

Nu är det grönt, hyfsat plant och ser ut som tomtmark, men när vi började var det leråker med allsköns ogräs iform av nässlor, kvickrot och brännässlor.

Vi har satt häck längs med hela åkersidan, fått upp viltstängsel och även byggt plank på övriga sidor av tomten.

Gräsmattan innehåller inte bara gräs men planen är iallafall att hålla den kortklipt.

Körsbärsbuskaget blev uppstammat och jag bar dit en bänk. Blev en väldigt fin sittplats.

2 ganska stora rabatter har det blivit och några träd utplacerade.



Rabatterna är färgplanerade och fyllda. Kanske finns det något litet hål att peta ner något mer till våren...

//Lillianna

Blommig fredag - höstpremiär

Börjar min 'höstkänsla' med ett foto på den snygga barken på min Näverhägg. Den står på vår garageuppfart och när jag kommer hem ser jag ofta solens låga sena strålar kasta sitt långa ljus på barken.

Temat på dagens inlägg kommer från fotoutmaningen Blommig fredag

Undrar om man ska skala av den lite för att få fram den blanka fina barken? Eller så skadar man den då? Jag har inte försökt...bara tänkt tanken. Låter den nog vara au naturel.

Finns flera fantastiska träd och buskar med höstfärger nu. Tog en liten fotorunda och ska se om jag kan få in dem i datorn oxå....


See ya!

//Lillianna

Börjar vakna till liv nu...

Hösten är här. Bladen faller och de skrikande gässen flyger kors och tvärs över himlen. Det är vackert ute nu! Just innan bladen faller.

I den här inlägget blir det inga bilder. Men troligtvis i nästa, som jag hoppas kommer snart.

När hösten kommer och mörkret faller på är jag ute så mycket vädret och vinden tillåter. Idag har jag fått ner en storpack med Allium 'Sensation' i en av årets nya rabatter. Rätt nöjd. Kommer bli snyggt där nästa år!

Vädret har ju en förmåga att gäcka oss trädgårdsnördar. I veckan skiner solen och himlen är knallblå, vinden moj och luften hög. Men så fort det blir helg blåser det halv kuling och regnar småspik. Tur man har schyssta regnkläder!

Även rensat ur de båda stora nya rabatterna som hur snabbt som helst är överväxta av gräs och tyvärr en del nässlor som måste kommit med jorden... Men nu är de i toppform igen! Utan ogräs!

Bloggen ska få sig en uppfräschning. Kanske kolla om det finns några nya mallar att testa. Kanske ny färg i headern eller något...vi får se. Inte kollat än.

Började med att gå igenom min länklista för andra bloggar och tog bort de som inte postat på flera år. Jag hade faktiskt en blogg som ej uppdaterats på 8 år... (säger lite om hur gammal min blogg är och jag är inte den mest regelbundna jag heller).

Hittade en app som heter Feedly.com där man sparar på tex olika bloggar och ser direkt när det kommit nya inlägg. Testar den nu. Har du redan testat den eller har andra bra förslag så tipsa mig gärna.

Jag har Instagram men tycker det är roligare med bloggar. Använder ganska flitigt Pinterest men där är det ju ingen text. Facebook så klart, men där drunknar även jag i flödet och tappar bort mig.

Vad använder du för sociala medier?

//Lillianna


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...