En röd tråd. Det är frågan.

Ingen blommig fredag idag utan en bakåtblick till sommaren som nyss var.

Min stora kamera har inte tagit en enda bild i min trädgård i sommar. Den fick dock följa med på trädgårdar i Tyskland, men de ligger fortfarande kvar osedda....inte ens tömt kameran....

Mobilen däremot har använts flitigt och det blir rätt OK bilder fast jag föredrar ett mjukare filter som pålägg.

Fick en fråga idag som jag i efterhand gått och klurat på.
Frågan löd, vad har du för röd tråd i din blogg?
Hm, jag måste nog omformulera mig. Jag svarade snabbt och spontant: andras trädgårdar. Men jag behöver nog sammanfatta svaret lite bättre.

Svaret är entydigt:
Lust.

Min eller någon annans...det kan man ju utveckla vidare. Trädgård är njutning, kreativitet, frihet, begär, lust och lika del längtan.

Det svaret låter mycket bättre.

Så de här bilderna är till dig Amir-Sam. Jag hoppas du blir inspirerad!Min alldeles egna djungel. Det finns färgtema här och där men i en såpass stor trädgård handlar det mest om att skapa öar som matchar och fungerar, men det syns inte riktigt här.
Perennerna är tusentals och rosorna många.
Bilderna här är tagna i augusti.
Trädgården fyllde 16 år i år och när vi flyttade in var det typ träsk här...inte några blommor att tala om.En stor trädgård skapar mycket avklippt. Kolla den lilla högen..som inte rymdes i komposten.Lilla rondellen.
Ett Silverpäron (hängande modell) och vitt och silvertema under.Dammen skulle ju inte ha några blommor runt sig, men det var ju bara en tankemiss från min sida...så kan man ju inte ha det...inte när trädgården behöver fler ytor för avlastning...då allt har en förmåga att växa så in i norden hos mig...


//Trädgårdshälsningar från Lillianna


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...