Disiga eftermiddagar...

Åhh, vad jag längtar efter dessa disiga eftermiddagar...egentligen är det ju soldis...så det är inte alls dimma...
Macrot ger så härliga reflektioner och allt ser så ljuvligt vackert ut.

Första bilden är på mina röda meterhöga alunrötter. Det är bara blomman och stängeln som är röd. Bladverket är krispigt grönt och ganska starkväxande.


Nedan, några av alla mina frösådda aklejor. Jag har sått mycket förr om åren, köpte enbart frö från andra privata trädgårdar. En idé jag hade. Många av mina plantor har sin moder och fader i bla Tyskland, Holland, Ryssland, Danmark, Norge och Finland. Ett år köpte jag en blandning av en massa olika aklejfrön från en svensk trädgård där jag handlat och sått upp hundratals plantor ifrån. Dessa aklejor lever nu och frodas i oändliga variationer. Jag kan inte ens räkna hur många olika jag har!
.

Jag knipsar hela tiden av de vissna blommorna så att de fortsätter att blomma, blomma och blomma. Runt den 1 augusti brukar jag låta dem gå i frö. Då tar jag en del av fröna och kastar ut dem på andra ställen än de stod på.
.

Tex de vita aklejorna kastar jag ut i min vita rabatt. Sen återstår att se om det blir några vita avkommor eller inte. Det brukar gå bra att gräva upp dem oxå. Då kan jag flytta dem exakt dit jag vill ha dem.
.

Det är inte bara mängder av aklejor i min trädgård. Jag samlar på det mesta sas. Det blev bara så...och nu är jag glad för att jag har gjort det. Jag har det mesta sas. Här nedan är en näva som jag verkligen gillar. Den är helt vit och blommar jättemycket.
.

Nävor finns det i många olika färger, bladformer och bladfärger. De blandar sig oxå ganska bra och det är inte alltid barnen är lika sin mamma. Jag klipper endast av blomningen när de är klara, vet att många stubbar hela plantan men det ser så fult ut!! De kommer snabbt igen och blommar ännu en gång.
.


Todays' flowers
Macro Flowers - Saturday
Saturday show off

11 kommentarer:

 1. Vackert, vackert .... Vilka bilder!
  Tjing

  SvaraRadera
 2. Vissa växter är väldigt tacksamma att odla, och är de dessutom så vackra som aklejor så är det ju ännu bättre:) Mycket vackra bilder! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Tack Monne! Aklejorna trivs så bra hos mig så det enda problemet, om det nu skulle vara ett problem, är att de lätt blir så väldigt många.

  /Lillianna

  SvaraRadera
 4. Gorgeous!

  My flowers for today. H ave a nice week ahead.

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt vackra bilder!

  SvaraRadera
 6. VILKA fantastiska bilder! Åh vad jag önskar att jag kunde plåta och fixa med bilder så! Jag får njuta av dina istället:)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Ni gör min dag ska ni veta, när ni ger mig så fina kommentarer....
  Tackar allra ödmjukast!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 8. Härligt! Just det där soldiset är alldeles underbart :) Älskar makrobilder och du har verkligen fått till dem :)
  Ha en skön helg :)

  SvaraRadera
 9. Suas fotos são lindas, com o desfocado ao fundo!

  SvaraRadera
 10. Ååååh, vilka underbara foton, Lillianna!
  Kramen!
  AnnA

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...