Årets riktiga 'Blue Monday'

Fick veta via facebook att idag är den dagen som kallas för Blue Monday. På riktigt alltså. Vi är trötta, panka och en aningens deprimerade. Julens alla festligheter är slut och nu trillar det in räkningar och lägger sig på hög. Nyårslöftena ska börja förverkligas och dagstidningarna svämmar över med reklam om bantningskurer, rabatterade månadsavgifter på gym och nya 'lätta' recept på mat.


Så jag bestämde mig för att bara göra blåa bilder idag. Finns ju del att välja på. Men blåast av dem alla är ändå Gentianan. Så det här blir ett Gentianainlägg.
Jag känner nog av lite blue blues idag erkänner jag. Fast jag gillar ju blått!Blått är flott. Inte alltid lätt att hitta i trädgårdsvärlden dock. De flesta blå blommorna har dragning åt lila mer eller mindre och måste kombineras helt rätt färgmässigt för att den blå färgen ska komma fram. Inte ens blåklockorna är blå. Fast de borde vara så eftersom de till och med heter nåt med blått i namnet.


Himlen är blå, eller mer gråblå idag. Vädret utanför gör verkligen ingen glad nu. Inte ens alla rödmagade rödhakar, som lös som stoppsken ute i det vita nyss, syns längre.


Havet är blått fast inte heller det blått utan mer grönt beroende på var i världen man befinner sig.


Blodet är blått. Jepp, mitt är. Inte vet jag om det gör nån skillnad direkt....lite kuriosa bara. Hade jag varit man hade det gjort större skillnad. Sånt är livet. Kanske lika bra det...


Nu var det den sista gentianan. En växt som trivs i kalk, torrt och inte så välgödslat. Jag har en drös. Brukar lägga sten/grus runt plantan så att den ska stå torrt. Små små blommor, men otroligt blå.

Fler blommor finns här hos Today's flowers.

Här finns mitt systerinlägg med ungefär samma bilder men med ett helt annat uttryck! Titta in och se skillnaden!

/Lillianna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...