Nu händer det grejer...

Äntligen vår!
Visserligen minst en månad för tidigt så det är ju inte helt hundra att den stannar. Men jag passar på att greja lite med sånt som passar bra innan den värsta perennrisklippandet och städa ruset startar.
Har börjat småklippa lite bara för att det kliar så i fingrarna, men vackert är det inte när i stort sett alla rabatter är täckta med bruna löv.
Perennerna har satt igång att växa men än så länge är det långt kvar...innan de kommer över bladlagret.

Varje år samma problem. Tänker att ja men visst ska löven och det gamla perennriset som klipps i mindre bitar ligga kvar och bli finfin jordförbättring. Absolut! Självklart! Så jag klipper och klipper. Brukar få skavsår av sekatören, på tummen...
Låter det ligga...men så får jag tokryck och städar bort det och kastar allt brunt i komposten i stället. Brukar inte slå fel...! Men i år SKA jag låta ALLT ligga kvar!

Igår var jag ledig. Hela fredagen. Har börjat jobba, efter att ha varit hemma med barnen i många år. Så hela gårdagen spenderades i trädgården, klippandes...
Så när mannen kom hem pratade vi om den stora fula busken som jag ville jämna med fotknölarna. Den har sett så risig ut och det har bara blivit värre och värre med åren. Har varit och klippt lite i den, typ de där obligatoriska 25%en som man ska göra för att föryngringsbeskära ni vet. Tyvärr har det inte hjälpt direkt...så nu var det lixom dags att ta i med hårdhandskarna.
Visst sa han och hämtade motorsågen.  Det hann bli skymning innan vi var klara.


Det blev en rejäl hög av busken.
Min lusabuske. En Schersmin med enkla blommor, ingen doft. Varje år nerlusad med svarta bladlöss. Inte trädgårdens vackraste direkt...
Nu är det inte meningen att den ska dö, utan jag räknar stenhårt med att den ska komma igen och bli en betydligt snyggare sak framöver.

Har en ny kompostkvarn och so far I love her!!! Klart hon är en kvinna...bara brummar på i 180. Tuggar i sig allt! Enda kravet är att grenen ska gå in i ingångshålet upptill. Går den in så tar hon den. Ut kommer fina flis.
Tar det emot så går hon ner i varv några sekunder och sen är det bara att tuta och köra igen. Jag prisar den!!

Den förra kompostkvarnen kommer gå på Blocket inom kort. Det är inget fel på den men den är inte så kraftig som den här, och jag behöver en tiger! Ingen liten vit mus...som mumsar försynt!


Nä, nu måste jag ut och fortsätta...tog bara en liten paus.
Ha en fin lördag allihopa!

/Lillianna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...